Ricoh maakt goede start in Q1 2024

De omzet binnen de divisie ‘Graphic Communications’ bij Ricoh is met 11,6% gestegen ten opzichte van vorig jaar tot €1,57 miljard. Exclusief wisselkoersschommelingen bedroeg de toename 4,9%. De bedrijfswinst steeg met 6,2% tot ruim €91,2 miljoen euro.

Z75 Ricoh
Ricoh Pro Z75

“In de commerciële drukkerijsector bleef de verkoop van productieprinters groeien, voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika,” aldus Ricoh en het persbericht. Ricoh meldde ook een hogere verkoop van inkjetkoppen op de Chinese markt.

Over de vooruitzichten voor het lopende boekjaar zei Ricoh dat de vooruitzichten onzeker bleven ‘om verschillende redenen zoals de aanhoudende wereldwijde economische stagnatie als gevolg van de aanhoudende internationale spanningen, de stijgende grondstofprijzen, de inflatie en de waardevermindering van de yen’.

Ricoh verwacht dat de divisie Graphic Communications zal blijven groeien en is ook van plan om ‘de kantoordrukkerij systematisch te transformeren’ via een nieuwe joint venture met Toshiba TEC Corporation die in de zomer van kracht wordt. Toshiba TEC heeft een aparte overeenkomst met Riso, dat bezig is de inkjetactiviteiten van Toshiba Tec over te nemen.

Ricoh is van plan om bezoekers op de aanstaande Drupa-beurs te verbazen met de Henkakuverse, een ‘spectaculaire meeslepende ervaring’, die ook het Europese debuut markeert voor de Pro Z75 B2 perfecting inkjetpers.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK