Kodak’s omzet daalde in het eerste kwartaal

CEO Jim Continenza heeft er alle vertrouwen in dat de groep zich opmaakt voor groei. Hij beroept zich daarbij op de komende drupa, waarbij hij stelt dat niemand anders ‘zo in staat is’ om klanten te helpen bij het succesvol integreren van offset en digitale mogelijkheden.

Mercury Print Kodak Prosper 7000
Het Kodak high-end segment, de Prosper 7000

In de eesrte drie maanden tot 31 maart van dit jaar daalde de omzet met 10% tot $249 miljoen, terwijl de operationele EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, ofwel winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) meer dan halveerde en 56% lager uitkwam op $4 miljoen.

De brutowinstmarge steeg echter van 18% naar 20%, wat volgens voorzitter en CEO Continenza ‘onze voortdurende toewijding aan het verbeteren van de operationele efficiëntie weerspiegelt’.

De aandelenkoers van Kodak daalde de dag voor de bekendmaking van de resultaten naar $4,52 en steeg vervolgens naar $4,74 aan het eind van vorige week (hoogste koers op 52 weken: $6,34, laagste koers: $3,33).

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK