Kodak meldt 84% toename in verkoop Sonoraplaten in tweede kwartaal

Het houdt niet op met mooie tweede kwartaalcijfers voor dit jaar. 2020 was een verloren jaar voor veel ondernemingen in de grafische branche, dus ook zeker voor toeleveranciers. Vandaar dat vele ‘double digit’ groeicijfers nu wel een fors vertekend beeld genereren.

Dergelijke cijfers geven natuurlijk wel de snelle trend aan naar herstel, maar tegelijkertijd ook hoe serieus de omzetdalingen in 2020 waren. En dat geldt dus ook voor Kodak. Het bedrijf zegt het binnen alle bedrijfsactiviteiten beter te doen, waarbij de Sonoraplaten als één van de ‘groeimotoren’ wordt genoemd.

De omzet steeg in de drie maanden tot 30 juni met 78 miljoen dollar tot 291 miljoen dollar.

De omzet van min of meer traditionele producten steeg in het tweede kwartaal van 2021 met 42% tot 169 miljoen dollar, met een operationele EBITDA van 6 miljoen dollar, tegenover slechts 1 miljoen dollar in 2020. De inkomsten uit digitale productie producten stegen met 19% tot $62 miljoen en de eenheid speelde break-even vergeleken met het verlies van $3 miljoen van het jaar ervoor. De omzet van geavanceerde materialen en chemicaliën steeg met 16 miljoen dollar tot 54 miljoen dollar en de divisie maakte weer winst met een operationele EBITDA van 1 miljoen dollar (verlies in 2020: 7 miljoen dollar).

Volgens Jim Continenza, CEO van Kodak, weerspiegelen de resultaten een solide basis, ondanks de uitdagingen en onzekerheden met betrekking tot de toeleveringsketen, grondstoffen en arbeidskosten, als nasleep van de coronagevolgen.

Sonoraplaten

Sonora X Plates

De volumes van Kodak Sonora procesvrije platen stegen met 84%, terwijl de annuïteiten voor Kodak Prosper inkjetsystemen met 50% stegen. Kodak zei te blijven investeren in zijn Ultrastream-inkjettechnologie van de volgende generatie, en in geavanceerde materialen.

Prinergy On Demand Business Solutions

Los daarvan is de Amerikaanse drukkerij Modern Litho wereldwijd de eerste gebruiker geworden van Kodak’s nieuwe Prinergy On Demand Business Solutions voor geautomatiseerde processen met behulp van kunstmatige intelligentie. De implementatie bij het bedrijf in Missouri, dat op meerdere locaties actief is, is in volle gang en zal naar verwachting in oktober in alle vestigingen volledig operationeel zijn.

Bron: Kodak

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK