Digitale transformatie met AI visie

Hoe realiseer je met digitale transformatie een bloeiende B2B business? Die vraag stond centraal op Emerce B2B Digital donderdag 16 mei in Pakhuis de Zwijger. Met uiteraard veel aandacht voor AI tools, waarvan we hier enkele praktijkcases toelichten ter inspiratie.

AI is niet nieuw en is al volop aanwezig in de B2B-wereld. De mogelijkheden lijken grenzeloos, mede door de toenemende hoeveelheid data, kennis en investeringen in AI-technologie. Op het Emerce B2B Digital event kwamen enkele praktische toepassingen van AI langs in B2B-bedrijven.

Emerce B2b Digital 2024 1

Zo vertelt Bas Cloin van Schiphol Group dat zij een AI tool hebben ingezet om de tijdsloten voor de security te managen. Ze startten midden in de chaotische covid-periode waarin er veel personeelstekort was. Met de juiste analyse en planning, worden de pieken in drukte afgezwakt. Een jaar later bleek 95% van de mensen tevreden over de service. Bovendien werd het security personeel er vrolijker van. Een volgende stap is om de security planning aan te passen op de verdeling van de tijdsloten in de AI tool. Dan zal Schiphol hier ook een financiële return of investment van terugzien.

Maarten Sukel van Picnic Technologies laat weten dat ze bij Picnic met diverse AI projecten bezig zijn. Eén daarvan is die van de afbakbroodjes. Dit product vindt met name voorafgaand aan de feestdagen gretig aftrek, maar het is altijd een lastige inschatting geweest. Met een AI model wordt er geleerd hoeveel er besteld moet worden voor elke feestdag. Daarmee bespaart de keten veel verspilling en zodoende geld.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK