Digitale buitenreclame wordt schaalbaar

Een nieuwe techniek zorgt ervoor dat adverteerders vanuit één format, naast het adverteren op digitale abri’s, ook op smartphones en computers kunnen adverteren. Het is een nieuwe technologie van Greenhouse Group, zo meldt Emerce.

Nu moeten reclamebureaus voor ieder medium aparte formats maken. Banners voor online, commercials voor televisie en ook voor brievenbuspost en abri’s gelden aparte eisen. Hoewel laatstgenoemde kanaal steeds meer digitaliseert, bestaan daar nog geen IAB-standaarden voor.

Creative director Martijn van Meel zocht naar een techniek, die al het aangeleverd materiaal zodanig responsive herformateert dat het in abri’s past. “Het moet ook dynamisch zijn qua invulling. Als blijkt dat niet de rode auto maar de paarse beter presteert, dan zou dat direct aangepast kunnen worden. Bij banners kan dat al, dus dat willen we ook bij digitaal outdoor.”

Vorige maand vond in Amstelveen een technische proef plaats met een techniek die vrijwel al het handwerk weghaalt uit digitale reclame op abri’s. Dat gebeurde in samenwerking met Exterion Media en Kinetic.

“Het is schaalbaar. Met één en maximaal drie verhoudingen – liggend, staand, vierkant – kun je in één keer landelijk aan de slag. We hebben het hier dus over duizenden formaten die passen.” Buitenreclame kan zo standaard onderdeel worden van de digitale mediamix. Onderzoeken laten zien dat dat iets significant extra’s toevoegt.

Buitencampagnes kunnen inhoudelijk worden ingericht op basis van kennis van de passanten, wat per dagdeel en per dag kan wisselen. Daarnaast kunnen mediaplanners ook gebruikmaken van bijvoorbeeld profielinformatie uit Facebook Audience Insights. Zo’n databron zegt live iets over de samenstelling van een publieksgroep in een straal van een paar kilometer rondom een bepaald punt, aldus Emerce.

Bron: Emerce.nl

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK