HEMA stapt in digitale buitenreclame

Terwijl de signmarkt in print zich volop ontwikkelt, staan de digitale alternatieven niet stil. ‘Digital Out Of Home’ wordt gezien als een ontwikkeling waarbij content, plaats, tijdstip sturend zijn in de relevantie richting de doelgroepen. Ook HEMA stapt in digitaal.

Lars Postmus, digital marketing consultant bij Oogst: “Het doel was, om op afstand mensen naar het dichtstbijzijnde HEMA-filiaal te krijgen, dat is met deze innovatie gelukt.” Oogst Media is gevestigd in Amsterdam en is een online marketingbureau. Op vele gebieden bieden zij diensten en ondersteuningen op het gebied van multichannelcampagnes. Oogst verzorgt de mediaplanning. Het bedrijf heeft ca. 20 mensen in dienst. De technische realisatie werd verzorgd door OutMoove.

De resultaten zijn te zien bij de digitale buitenreclamekanalen van Centercom en MMD Media.

Met digitale buitenreclame wordt het steeds eenvoudiger om online campagnes doelgroep- en locatie specifiek in te kopen. Zowel Centercom, met ruim 400 schermen, als MMD Media met 1.300 schermen, hebben hun digitale netwerken volledig aangesloten op de programmatic buying platforms. Waar voorheen meerdere uitingen voor verschillende triggers zoals tijd, weer en locatie aangeleverd moesten worden, hoeft er bij deze innovatie slechts één uiting aangeleverd te worden.

Bron: sign.nl en marketingtribune

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK