Hema maakt gips 3D print van klanten

hema-3dprintEen miniatuurversie van jezelf laten fabriceren door je te laten scannen en vervolgens in 3D te laten printen. Dat kan binnenkort bij de Hema in een zogeheten scanlounge die met 68 hoge resolutie camera’s een opname van het gehele lichaam maakt.

Donderdag 3 juli kunnen klanten van één winkel van de Hema, tijdens het Late Night Shopping Event in winkelcentrum Stadshart in Amstelveen,  in een fractie van een seconde een 3D scan laten maken waarvan vervolgens een beeldje gemaakt wordt.

De zogeheten Scanlounge is een fotogrammetrie scaninstallatie, waarmee met 68 hoge resolutie camera’s de opname van het lichaam gemaakt wordt. Deze beelden worden nadien omgezet naar een full colour 3D bestand.

Na de scan worden de beelden in een aantal stappen tot een printbaar bestand omgezet en worden vervolgens naar de 3D kleurenprinter gestuurd. Tijdens het printproces wordt een (rechthoekig) laagje gipspoeder telkens op een ander laagje poeder gelegd. Na elke laag wordt de poeder op de gewenste plekken met een bindmiddel verhard en waar nodig met inkjet van kleur voorzien. Dit wordt herhaald totdat een heel object in 3D ontstaat.

Wanneer alle lagen zijn verwerkt blijft er een bak poeder over waarin het beeldje zich  bevindt. Na het schoonmaken wordt het beeldje voor meer stevigheid voorzien van een lijm of waslaag.

Het beeldje wordt geleverd op een voetje met of zonder Hema logo en kan binnen drie tot vier weken opgehaald worden in de Amstelveense vestiging.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK