Damen drukkers maakt plaats voor nieuwe Heidelberg XL106

Directeur Jan Damen doet op LinkedIn verslag van het afbreken van de bestaande 10 kleurenpers in zijn bedrijf. In de komende weken wordt ruimte gemaakt voor de nieuwe Heidelberg XL106 10 kleuren-machine.

Damen Plaats Nieuwe Pers Heidelberg

Op de website werd de investering al eerder aangekondigd. De argumenten om te investeren in de nieuwe pers zijn de korte insteltijden waardoor het bedrijf tijd kan besparen en de capaciteit aanzienlijk kan verhogen.
Deze nieuwe drukpers zal medio mei 2022 worden geïnstalleerd bij Damen Drukkers in Werkendam.

Met de komst van deze nieuwe pers is de capaciteit verdeeld over drie (dubbelzijdige) drukpersen op het formaat 75 x 106 cm. Inmiddels is sprake van maar liefst 43 druktorens binnen de drukkerij. De persen vullen elkaar naar eigen zeggen naadloos aan als het gaat om mogelijkheden en formaten, zodat er altijd voor de meest efficiënte oplossing gekozen kan worden.

In de afgelopen maanden werd tevens geïnvesteerd in een Heidelberg TH82P vouwmachine en een nieuwe innovatieve CoBoStack cobot (collaboratieve robot) van MBO.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK