Hoge energieprijzen, productiestagnatie en distributiekosten van papier

Omroep Friesland deed verslag van enkele drukkerijen in de provincie Friesland die te kampen hebben met tekorten. Ze zeggen de hogere prijzen wel door te kunnen berekenen, maar dat het gebrek aan papier een veel groter probleem vormt.

Bekijk en luister (in het Fries) de bevindingen van enkele Friese drukkerijen (bron: Omrop Fryslân).

In het artikel komen drukkerij van der Eems, Rekladruk, Flevomedia en uitgeverij Afûk aan het woord. Samen zeggen zij dat de prijzen van papier inmiddels zo’n 15-30% van de papierprijs bepalen, 40% daarvan wordt aan gas besteed. De logistieke kosten zouden maar liefst met 600% zijn gestegen sinds 2020, veroorzaakt door de hoge brandstofprijzen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK