Nieuwe kleur blauw ontdekt

blauwWetenschappers aan de Oregon State University hebben (min of meer per ongeluk) een nieuwe kleur blauw ontdekt: YInMn. De naam is een samenvoeging van mangaan, indium en Yttrium, de elementen die samen de kleur geven aan het blauwe pigment. In een proef is zwarte mangaan gemixed met andere chemicaliën en verhit tot boven de 1.000 graden Celsius. Hieruit ontstond de blauwe substantie. Het is het eerste nieuwe niet-organische blauw in 200 jaar dat is ontdekt. Om de kleur te vercommercialiseren is een zuurproef gedaan die de kleur YInMn met glans doorstaan heeft.
Bron: drupa


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK