Wetenschappers ontdekken nieuwe kleuren

VantablackOnze visuele wereld wordt steeds kleurrijker. Inkjet met zijn grotere kleurbereik dan offset en retina beeldschermen met diepe zwarten spelen daar een belangrijke rol in. Wetenschappers werken niet alleen aan deze oplossingen, maar ook aan de essentie van kleur. Zo hebben ze, zoals fastcodesign meldt, vier nieuwe kleuren ontdekt. Een dieper zwart en een fluoriserende serie kleuren zullen onze perceptie van kleur de komende jaren veranderen en de lat voor drukwerk hoger leggen. Dat zal als eerste gebeuren in de mode en de autoindustrie, maar de verpakkingsmarkt zal daar zeker op in gaan spelen als de consument gewend is aan die nieuwe kleuren.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK