Zomercase advertentie Nu.nl

nVIn de zomermaanden neemt het bereik van NU.nl naar eigen zeggen met dertien procent toe. Niet alleen via desktop met een stijging van drie procent, maar ook via de NU.nl-app die tijdens de zomer in eigen land en op vakantie in het buitenland vaker wordt geopend. Een mogelijk moment voor een campagne op NU.nl. Een succesvolle zomercase van Nivea zonnebrand ter inspiratie: targeting op basis van de temperatuur en tijd…

Samen met Nivea heeft NU.nl Nederland eraan herinnerd dat je niet moet vergeten te smeren. Met twee uitingen die inspeelden op het weer en het moment van de dag had Nivea maximale impact met haar boodschap. In de ochtend en de middag werd er op basis van de temperatuur, boven de 20 graden Celsius, een uiting getoond waarin je zag wat de temperatuur was en werd een advies voor zonnebrand gegeven. In de avond veranderde deze boodschap. Dan werd je na een zonnige dag eraan herinnerd dat je aftersun moest smeren.

Benieuwd naar andere cases?

  • Remia, ‘Barbecue alarm’: targeting op basis van temperatuur. Benieuwd naar hoe dat eruit zag?
  • Cook Love Share (Unilever): smarticle die inspeelt op het lekkere weer: Resultaat: 160.000 clicks in 24 uur.
  • Ola, ‘Tast the Summer’: targeting op basis van temperatuur en locatie. Benieuwd naar de case?
  • Holland Casino, ‘Wedden dat’: targeting op basis van (sport)actualiteit. Benieuwd naar de case?

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK