Drinkbare advertentie

BB151120 Drinkabel ColaEen drinkbaar bilboard, dat presenteerde Coca Cola onlangs. De gedachte er achter is een campagne te ontwikkelen die letterlijk drinkbaar is zowel op een bilboard, tv, gedrukt of zelfs radio.

Cola werkte samen met Shazam en zodra op een bilboard voor een groot publiek een glas volgeschonken wordt uit een fles kunnen smartphone gebruikers via Shazam zelf een glas in beeld krijgen dat volgeschonken wordt dat eindigt een tegoed voor een echte gratis Coke Zero die op afhaalpunten te verkrijgen is.

Het concept werkt in stadions maar ook thuis voor de televisie, laptop of zelfs radio. De campagne werd ook via online media en zelfs print uitgerold. Bij het laatste werd het geluid vervangen door een scanbare code. Door deze multimediale aanpak werd een publiek van alle leeftijden op elke plaats aangesproken.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK