Kunstmatige intelligentie verhoogt het effect van advertentie

AI in postersM&C Saatchi gebruikt als eerste reclamebureau kunstmatige intelligentie om het effect van multi channel advertenties te verhogen. Met slimme software worden voor elke campagne en elke doelgroep de juiste afbeeldingen geselecteerd en het programma selecteert zelfs de meest effectieve teksten voor die campagne. Met een in billboards ingebouwde camera worden de reacties van het publiek geregistreerd waarna de meest succesvolle combinatie van tekst en beeld voor de verdere campagne kan worden ingezet. Bekijk het filmpje van M&C Saatchi’s Chief Innovation Officer David Cox waarin hij het project uitlegt via deze link.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK