Heleen Ernst met zinvolle tips over werving en behoud van personeel

Generatiespecialist Heleen Ernst van U’rSkills, die op de Vakdag Print & Sign het onderwerp ‘Millennials en de Generatie Z’ presenteerde, publiceerde een lezenswaardig artikel over werving en behoud van jonge generaties werknemers.

Heleenernst

De samenvatting van haar artikel. Millennials zijn geboren tussen 1986 – 2000, Generatie Z komt uit 2001 – 2015. Zonder alles over één kam te scheren, wat kunnen we zeggen over deze generaties?

In werk zoeken beide generaties naar autonomie en vrijheid. Wel is Generatie Z meer dan de Millennial op zoek naar zekerheid en wil best (wanneer hem/haar voldoende uitdaging en kansen worden geboden) in een langer dienstverband. Dit is een groot verschil met de Millennial die toch minder bang is voor disruptie.

Heleenernst Foto
Heleen Ernst

Beide generaties hebben sterk behoefte aan coachend leiderschap met een continue flow van feedback/feedforward in hun werkomgeving.
De drang om snel te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken is essentieel, als je deze jonge generaties aan je wilt binden. Het wekelijkse teamoverleg is niet meer passend bij deze tijd. Die flow is iets wat je in je organisatie echt moet willen oppakken als je een succesvolle omgeving wilt creëren voor Generatie Z en Millennials.

Realiseer je dat jongeren in deze tijd meer zoeken naar een compleet leven waar werk een onderdeel van is, maar dat het niet perse tussen 9 en 5 hoeft plaats te vinden. Werk gaat over een doel halen, iets op moeten leveren of bijvoorbeeld een project afronden. Het gaat niet over 40 uur werken, maar om wat je oplevert, wat je presteert. Het ‘wat en hoe’ bepalen ze liever zelf, zeker wanneer ze goed zijn ingewerkt. Zeker Millennials zoeken naar werk wat past bij hun lifestyle. Generatie Z kijkt daarnaast ook naar financiële zekerheden en kansen.

Bron: LinkedIn publicatie, kopbeeld: website Heleen Ernst.

Lees verder

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK