Grootste nieuws van Apple zit “onder de motorkap”

De nieuwe iMac Pro en de HomePod stelen misschien wel de show op de WWDC 2017, maar het grootste nieuws van Apple zit “onder de motorkap.”

Op zich simpele zaken, zoals: een file manager, drag and drop en een full size digitaal keyboard voor de nieuwe iPad Pro, lijken niet spectaculair, maar maken van de tablet wel een veel beter gereedschap voor professionele toepassingen, zoals: foto-editing en paginaopmaak.
Net zoals het nieuwe Apple filesystem (met instant dupliceren ook van grotere files) en de toepassing van Metal, zoals de turbo voor graphics en video (tot 10 x sneller), zal het nieuwe OS voor Mac, High Sierra, een Mac-gebruiker productiever maken en het werken met een Mac veraangenamen.

Superieure hardware
Apple heeft zijn hardware niet vergeten, de nieuwe supersnelle processoren en de mogelijkheid om meer werkgeheugen te plaatsen maken, samen met de nieuwe beeldschermen, van de hele lijn weer superieure hardware.

Vooral de nieuwe beeldschermen met een nog groter kleurbereik en verbeterde helderheid, zullen indruk maken op potentiële klanten. Die zullen de snelheid van beeldopbouw waarderen en een nieuwe benchmark voor grafische werkstations zien.

Dat Apple veel producten in prijs verlaagd heeft, en dat ze direct leverbaar zijn, zal ongetwijfeld invloed hebben op de omzet van Apple en de koopbereidheid van klanten in de komende maanden.
Wachten is nu nog op de nieuwe iPhone die, naar verwachting in het najaar, zijn eigen event zal krijgen. Als de specificaties daarvan in de buurt komen van concurrenten of die overtreffen, zal Apple, ondanks de kritiek van velen, het jaar toch weer goed afsluiten.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK