Apple ProMotion: Beeldbewegingen en beeldmanipulaties zonder schokken

Apple ProMotion & Affinity Photo

Net als de Apple retina beeldschermen de norm hebben gezet voor beeldweergave, gaat ProMotion beeldbewegingen naar een ongekend niveau brengen. Met een refresh rate van 120Hz zullen bewegingen zo vloeiend worden dat elk ‘schok’effect verdwijnt. Niet alleen voor beeldweergave is ProMotion belangrijk, maar ook voor beeldmanipulatie in combinatie met de Apple Pencil. Daarmee kun je straks snel en simpel beelden vrijstaand maken, maskers creëren en kleuren aanpassen. ProMotion wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe iPad Pro A10x processor die de refresh rate dynamisch aanpast aan handelingen die je verricht. Dankzij deze functie wordt de levensduur van de batterij verlengd. ProMotion zal ons veel tijd besparen bij beeldmanipulaties en het kijkgenot aanmerkelijk verhogen. ProMotion is nu beschikbaar voor de nieuwe iPad Pro’s, maar zal ongetwijfeld, net als de Retina beeldschermen, straks op andere Apple devices toegepast gaan worden.

Lees meer over deze veelbelovende techniek op iMore via deze link.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK