Grootste LED-scherm van West-Europa in Utrecht

Het Hoog Catharijne Winkelcentrum heeft een ware eyecatcher gekregen met een LED-scherm van maar liefst 193 vierkante meter. Het betreft een transparante variant, waardoor je vanuit binnen naar buiten kunt kijken.

Het hangt precies tegenover het Centraal Station van Utrecht en is geplaatst door Q-Lite. Dat bedrijf met vestigingen in Nederland en België heeft de transparante LED display technologie in 2018 op de markt gebracht. Commercieel directeur Jacco Zwart zegt dat het lage gewicht en de transparantie het mogelijk maakt grote oppervlakken te voorzien van LED-displays, waarbij het binnenlicht niet verloren gaat. Een probleem bij niet transparante LED-panelen, zeker bij grotere oppervlakten.Zwart: “Het was niet eenvoudig om dit exemplaar te plaatsen. Er zijn veel nieuwe technieken gebruikt om de transparantie zo hoog mogelijk te houden”, zegt Zwart. Het LED-scherm heeft een transparantie van 70%.
Vanaf buiten is een volledig full color beeld te zien. De bijzondere vorm van het entreegebouw gaf een extra moeilijkheid: door op maat gemaakte Led-modules te gebruiken konden we de glazen façade met schuine rand volledig inzetten als beeldscherm.”

Bron: engineersonline

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK