Fujifilm kondigt sluiting aan van de productie van offsetplaten in Tilburg

Op de markt voor offsetdrukwerk is de vraag naar offsetplaten voortdurend gedaald door de overgang naar andere vormen van communicatie, met name digitale media, en de diversificatie van drukwerk als gevolg van de groei van digitaal drukken.

Fujifil Platen

Deze trend is versneld door het effect van de covid-pandemie, en de gevolgen daarvan voor de manier waarop mensen drukwerk consumeren. Deze situatie is in Europa nog verergerd door stijgingen van de grondstofkosten, de volatiliteit van de energiemarkt en het effect van de hogere inflatie.  

Als gevolg daarvan heeft Fujifilm de moeilijke, maar nood-zakelijke beslissing genomen om de resterende productielijn voor offsetplaten in de Nederlandse fabriek in Tilburg te sluiten. De productie van de platen die momenteel in Tilburg worden gemaakt, zal worden overgebracht naar fabrieken in Japan en China. Na deze overplaatsing zal de productie van offsetplaten in Tilburg worden stopgezet. Naar verwachting zal dit proces eind 2023 zijn voltooid.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK