Fujifilm kondigt nieuwe digitale sign- en display pers aan

Fujifilm kondigt gezamenlijke ontwikkeling met Barberán aan, om single pass inkjet van hoge kwaliteit naar de wereldwijde sign- en displaymarkt te brengen.

Barberan
Foto: Barberán

De twee bedrijven gaan samenwerken om eind 2023 een nieuwe digitale pers op de markt te brengen. Deze pers zal afdrukken met snelheden tot 6.000 vierkante meter per uur en een aantal grote sign- en displaybedrijven heeft al overeenkomsten getekend om de eerste machines af te nemen.

Barberan En Fujifilm 201022

Na uitgebreide en succesvolle gesprekken van twee jaar heeft Fujifilm overeenstemming bereikt over een gezamenlijke ontwikkeling met de Spaanse fabrikant van industrieel drukwerk Barberán, om een snelle inkjetpers met één doorgang naar de sign- en displaymarkt te brengen. 

Barberán heeft zich de afgelopen tien jaar gevestigd als wereldleider op het gebied van high-end, hoogproductieve industriële persen voor de golfkartonmarkt – met alleen al in Noord-Amerika 30 klanten. Dit nieuwe partnerschap combineert de productie-expertise van Barberán met de ongeëvenaarde kennis van Fujifilm op het gebied van inkjetintegratie, inktchemie en uitgebreide ervaring in de sign- en displaymarkt. De nieuwe pers zal printen met een op maat gemaakte nieuwe Fujifilm inkt en primer, ontwikkeld in de meermaals bekroonde fabriek in Broadstairs, UK, waardoor het geschikt is voor het printen op een reeks substraten, waaronder plastic en spaanplaat.

Met een lengte van 30 meter en een uitstekende ingebouwde printmotor zal de machine alle typische sign- en displaysubstraten kunnen bedrukken, tot een breedte van 1,6 meter, aan adembenemende snelheden van 6.000 vierkante meter per uur. Een aantal grote sign- en displayprintbedrijven in Noord-Amerika en Europa zijn al voldoende onder de indruk van de technologie om een overeenkomst te tekenen om de eerste machines af te nemen wanneer deze eind 2023 beschikbaar is.

David Burton

David Burton, Business and Commercial Director bij Fujifilm WFIJ HQ, zegt: “Wij kiezen onze partners zorgvuldig uit en Barberán vormt daarop geen uitzondering. We zijn al meer dan twee jaar nauw met hen in gesprek omdat ze een enorme expertise hebben op het gebied van industriële drukwerk-productie, en we zagen een kans voor een wederzijds voordelige relatie.
Zij hebben al een single pass product dat zich heeft bewezen in de golf-kartonsector, en wij hebben de expertise om hen te helpen dit product aan te passen aan de zeer uiteenlopende eisen van de sign- en displaymarkt.”

“Fujifilm heeft een enorme marktaanwezigheid in de hele grafische sector, van analoog tot digitaal,” vervolgt Burton. “Het is een markt die commercieel drukwerk en verpakkingen omvat, maar ook sign en display, die van alle grafische sectoren de afgelopen twee decennia het snelst is gedigitaliseerd.
We hebben een sleutelrol gespeeld in die transformatie, en met dit project kunnen we dat proces een stap verder brengen – door digitalisering te ondersteunen voor enkele van de meest omvangrijke sign- en display-
productiebedrijven ter wereld. We zullen een pad naar digitale transformatie kunnen bieden voor bedrijven die zulke grote volumes drukken dat (voorlopig) offset-processen vaak nog economisch zinvoller zijn.”

“Die brede ervaring en onze ongeëvenaarde expertise in inktontwikkeling, gecombineerd met Barberán’s vaardigheid in zware techniek, maakt ons ook de perfecte samenwerking om een zakelijke ontwikkelings-mogelijkheid te bieden voor high-end vlakke plaat sign- en displayprinters.”

Eladio Lerga Perez

Eladio Lerga, technisch directeur van Barberán, voegt hieraan toe: “We zijn echt enthousiast om onze technologie naar een geheel nieuwe markt te brengen.
De ruime ervaring van Fujifilm op het gebied van print voor sign en display is hierbij van cruciaal belang, evenals de expertise van Fujifilm op het gebied van inkjetinktchemie en inkjetsystemen. Door samen te werken kunnen we onze printsnelheden en kwaliteit handhaven en onze systemen aanpassen aan een veel breder scala van substraten en aan de zeer uiteenlopende markteisen van deze sector.”

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK