Verbluffende ontwerpen op Liberty en Farrow & Ball blikken gerealiseerd met Fujifilm Acuity B1 digitale pers

Het luxemerk Liberty en de verffabrikant Farrow & Ball hebben samengewerkt aan de lancering van een reeks blikontwerpen in beperkte oplage, die werden gedrukt met de Acuity B1 digitale pers van Fujifilm.

Liberty And Farrow Ball Tins

Elk blikontwerp, dat uit meerdere kleuren bestaat, moest exact overeenkomen met de merkkleuren van
Farrow & Ball en met de tinten en complexe dessins van de door Liberty geproduceerde textielstoffen. Blikspecialist William Say & Co Ltd vervaardigt in zijn vestiging in Bermondsey, Londen, de 57 mm brede verfblikken met hefboomdeksel, die 100 ml verf kunnen bevatten.

Fijnafstelling van kleuren voor complexe patronen mogelijk gemaakt door digitale technologie.

De leverancier van William Say & Co Ltd, Tinmasters, drukte de complexe ontwerpen met zijn Acuity B1-pers.
De merkmanagers van Liberty en Farrow & Ball waren aanwezig bij het kleurcorrectieproces, dat meer dan
70 fijnafstemmingen van 25 kleuren in minder dan vier uur omvatte.

Richard O’Neill, CEO bij Tinmasters, legde uit: “Er zijn een aantal factoren die vanuit lithografisch oogpunt zeer uitdagend zouden zijn geweest. De herhalingsoplagen voor dit project zullen waarschijnlijk 200 vellen zijn met zes verschillende ontwerpen op elk vel. De ontwerpen zijn niet geschikt voor composietdruk, waarbij je een lithografische pers koopt en verschillende ontwerpen op één vel zet om te proberen de oplage te vergroten.
Dat was niet wat Liberty hier deed; ze drukten de ontwerpen willekeurig, maar met elk ontwerp heel verschillend met verschillende kleuren.”

Acuity Ultra R2

Oliver Mills, Technical Marketing Specialist bij Fujifilm Wide Format Inkjet Systems, zegt: “We zijn verheugd om te zien dat Fujifilm’s inkjettechnologie helpt om weer een creatief metalen verpakkingsproject af te leveren. Projecten met een beperkte oplage zoals deze zijn eenvoudigweg niet mogelijk met lithografische technologie, en tot nu toe ontbrak het digitale alternatieven aan de noodzakelijke kwaliteit. Fujifilm’s Acuity B1 digitale inkjetpers herdefinieert de creatieve mogelijkheden voor metaalverpakkingsbedrijven en de merken die zij bedienen.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK