Vol aan de bak met miljoenen Black Friday-pakjes

Het is Black Friday. De overgewaaide Amerikaanse feestdag wordt door veel Nederlanders benut om alvast cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis in te slaan, en daarbij gebruik te maken van de vele kortingsacties van webshops. Gedurende het jaar zijn allerlei voorbereidingen getroffen, zodat PostNL er naar eigen zeggen klaar voor is om op piekmomenten rond de twee miljoen pakketten per dag te kunnen bezorgen.

Sorteercentrum Pakketten 1 Tcm10 195047 430x356

Sinds 2015 is de feestdag ook in Nederland geland en inmiddels helemaal ingeburgerd. Uit onderzoek dat PostNL deed onder ruim 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, blijkt dat 48% van de Nederlanders online cadeautjes voor de feestdagen bestelt, omdat er online vaak goede aanbiedingen zijn. Om de drukte te spreiden, bieden webwinkels overigens niet alleen op
Black Friday kortingen aan. Veel webwinkels hanteren een Black Friday Week, waardoor consumenten meerdere dagen achter elkaar van mooie kortingen kunnen profiteren.

Rondom Black Friday is het op alle pakketten-
sorteercentra extra druk. Vanwege de drukte wordt er langer doorgewerkt, op meer locaties en met meer mensen. Ook worden er extra vrachtwagens ingezet én zijn er meer pakketbezorgers op pad. Een traditie binnen PostNL is, dat ook kantoormedewerkers hun handen uit de mouwen steken, met hulp bij het laden van de pakketbussen of in de bezorging.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK