Fujifilm brengt Uvijet HZ thermoforming inkt uit voor Acuity Prime vlakbedprinters

Fujifilm kondigde deze week de lancering aan van zijn nieuwe LED UV-drogende thermoforming inkten, speciaal ontworpen voor de Acuity Prime vlakbedprinters. De Uvijet HZ-reeks zijn ontwikkeld en uitgebreid getest door Fujifilm in zijn bekroonde inktfabriek in Broadstairs, VK (partnerbijdrage).

Fujifilm Uvijet Packaging

De sneldrogende LED UV-inkten zijn de ideale oplossing voor een breed scala aan materialen die gewoonlijk worden gebruikt in thermovormtoepassingen, zoals dieptrekken, lijnbuigen en dome blowing. De inkten bieden een uitstekende puntweergave en lichtechte kleuren met  uitstekende hechting. Andere voordelen van de inkten zijn de hoogwaardige afwerking, buigen, rillen, frezen en guillotineren.

De inkten zijn geschikt voor interne en externe toepassingen en vormen zich perfect tussen 150-200*C (302-392*F). Ze zijn ook vrij van vluchtige oplosmiddelen en koolwaterstoffen, waardoor het milieu minder wordt belast in vergelijking met producten op oplosmiddelenbasis.

Matthew Whiting
Matthew Whiting

Matthew Whiting, Product Manager bij Fujifilm Wide Format Inkjet Systems, merkt op: “Met onze uitgebreide kennis van de sector en de bekroonde productiefaciliteiten in onze vestiging in Broadstairs, creëert Fujifilm met trots inkten om de mogelijkheden van zijn printers, zoals de Acuity Prime, te maximaliseren.”

Hij vervolgt: “Bij het thermovormen wil je niet dat de inkt barst, broos wordt of schilfert. Onze Uvijet HZ-inkten zijn zeer flexibel en behouden hun hoge kwaliteit tijdens het thermovormen, wat resulteert in een uitstekende afwerking.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK