Food & Drug Administration: corona geen invloed op voedsel en verpakkingen

Volgens het Amerikaanse FDA is er geen tastbaar bewijs dat verpakkingen, maar ook voedsel het coronavirus kunnen overdragen. Het afwassen van met name plastic verpakkingen zou daarmee niet nodig en zelfs overbodig zijn.

Het Amerikaanse instituut attendeert de consument wel op het dragen van mondkapjes tijdens het boodschappen doen. Dat elk land hierin een eigen beleid heeft ontwikkeld, werkt verwarrend. Ons land heeft na de aankondigingen gisteren, dus geen besluit genomen om de ‘mondkapjes regel’ in te voeren.

Dispersiecoating tegen bacteriën, virussen, ziektekiemen en schimmels.

Andere mening in Duitsland

Varcotec uit Stuttgart ontwikkelde de Lock3 beschermingslaag voor antibacteriële drukproducten, in samenwerking met een onderzoeksgroep van het Universitair Ziekenhuis Regensburg. Het gerenommeerde Fraunhofer Instituut (IVV Freising) heeft de functie en de effectiviteit van de lak bevestigd. De effectiviteit tegen bacteriën werd ook getest volgens DIN ISO22196. Volgens de fabrikant is de speciale vernis niet alleen antibacterieel, maar ook voedselveilig en composteerbaar.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK