Finat: Voorzichtig herstel labelmarkt

FINAT, de Europese federatie van de labelindustrie, zegt dat in het derde kwartaal van dit jaar weer een oplevering heeft plaatsgevonden in de vraag naar etiketten. Het eerste half jaar kenmerkte zich vooral door de papierstakingen in Finland. De vraag was er wel, maar leveringen bleven uit.

Finat Label Markt

Voor de eerste drie kwartalen als geheel noteerde de Europese etikettenindustrie een bescheiden groei van 1,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In vergelijking met het derde kwartaal van 2021 steeg het Europese verbruik van papieren etiketten (vanaf rollen) met maar liefst 11,9%, na een scherpe daling op jaarbasis van 8,3% in het voorgaande kwartaal.

De trend wijst op een sterke opleving na de ineenstorting die werd veroorzaakt door langdurige stakingen van de UPM papierfabrieken in Finland sinds het begin van het jaar, wat leidde tot ernstige papiertekorten en doorlooptijden, die opliepen tot 5-6 maanden.

Nu de achterstanden worden weggewerkt, blijft de hamvraag hoe de algemene economische onzekerheden de vraag naar labels in de toekomst zullen beïnvloeden.

Bron: Finat

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK