FINAT: Labelindustrie heeft last van UPM- staking

FINAT is de Europese vereniging voor de zelfklevende etikettenindustrie. Deze organisatie zegt dat de stakingen zorgen voor flinke problemen binnen de gehele Europese label- en etikettenindustrie.

Finat Logo

Volgens FINAT lopen de levertijden van papier gebaseerde labelproducten flink op, in sommige gevallen tot wel 3 maanden of meer. De papier gebaseerde producten zijn goed voor zo’n 70% van de label- en etikettenproductie.

Juist door de onstuimige groei van de behoeften in dit segment van de markt neemt het tekort flink toe. Daar bovenop komt de staking bij UPM. Er zullen volgens FINAT gevolgen zijn voor de keten binnen voedsel en dranken, gezondheid en persoonlijke verzorging, medische en farmaceutische producten, chemicaliën, logistiek en detailhandel, consumentenelektronica en ook de auto-industrie.

FINAT-directeur Jules Lejeune zegt in het bericht op de FINAT website: “Tot Kerstmis hadden wij de hoop dat de verstoringen van de bevoorrading een tijdelijk aanpassingsverschijnsel zouden blijken te zijn, maar de huidige situatie toont aan hoe kwetsbaar een hele sector is, die reeds op de grenzen van zijn beperkte capaciteit werkt, voor één enkel incident zoals een vakbondsstaking. Gezien de huidige aanlooptijden is het nu waarschijnlijk dat we voor de rest van het jaar met deze tekorten te maken kunnen krijgen. De afgelopen dagen heb ik reacties ontvangen van leden uit heel Europa die allemaal zeer bezorgd zijn over de afhankelijkheid van de bevoorradingsketen van slechts een paar belangrijke leveranciers. Wij doen een beroep op alle betrokken partijen om alles in het werk te stellen om een duurzame bevoorrading met etiketten- en basispapier te waarborgen, zowel op korte als op lange termijn.”

Bron: Finat

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK