OOH-markt herstelt in 2021

De bestedingen aan (Digitale) Out Of Home (OOH) reclame zijn in 2021 met 32% gegroeid tot een bedrag van € 187 miljoen. De grootste groei kwam in 2021 voor rekening van digitale out of home (DOOH), waar € 84 miljoen aan werd besteed tegen € 52 miljoen in 2020. Het aandeel van digitaal staat daarmee inmiddels op 45%.

OOH Buitenreclame

Ondanks de diverse lockdownperiodes in 2021 en andere maatregelen als gevolg van corona, nam de omzet elk kwartaal toe ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dit geldt zowel voor de traditionele vormen van OOH als voor DOOH. Daarmee is het echter nog niet op het niveau uit 2019.

De verhouding tussen traditionele OOH en digitaal heeft zich in 2021 ten gunste van digitaal ontwikkeld. In 2019 en 2020 lag het aandeel van digitaal nog op 36%, in 2021 is dat opgelopen naar 45%.

Nu de coronamaatregelen voorlopig grotendeels zijn opgeheven verwacht Outreach een verder herstel van de markt in 2022. OOH is een van de mediumtypen die het hardst is geraakt door de maatregelen als gevolg van corona. Daarnaast zal de verdere opmars van DOOH een extra impuls geven aan de toename van de bestedingen aan (D)OOH in 2022.

Outreach is een samenwerkingsverband van de Nederlandse buitenreclame-exploitanten Centercom, Clear Channel, Exterion Media, JCDecaux, OV Media, Ocean Outdoor en Hillenaar Outdoor.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK