Ook cijfers van Heidelberg laten herstel zien

In de reeks berichten over de cijfers van het afgelopen kwartaal is over de gehele linie van fabrikanten herstel te zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het corona jaar. De fabrikanten herstellen allemaal, maar zitten veelal nog niet op het niveau van hetzelfde kwartaal in 2019.

Rainer Hundsdörfer
CEO Rainer Hundsdörfer

Ook Heidelberg schrijft onder leiding van de nu nog werkzame CEO Rainer Hundsdörfer positieve cijfers. De verkoop steeg met 22% naar €983 miljoen. De bruto winst (EBITDA) steeg licht van €67 miljoen naar €75 miljoen. Hundsdörfer zei dat Heidelberg vooral ook profiteert van een sterkere positie in China. Ook zegt het bedrijf te profiteren van de nieuwe businessmodellen en branchevreemde activiteiten, zoals e-mobility.

CFO Marcus Wassenberg zei in meer algemene bewoordingen: “We hebben de eerste helft van dit jaar succesvol afgerond en de positieve trend van het eerste kwartaal zet door, we hebben een aanzienlijke verbetering van onze belangrijkste financiële cijfers bereikt.”

De beurswaarde van het bedrijf schommelt rond de €810 miljoen, beleggers reageerden nauwelijks op de kwartaalcijfers.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK