FESPA Nederland zet in op een toekomstbestendige Nederlandse print- en signindustrie

FESPA Nederland zet vooral in op duurzaamheid. Binnen de branche worden nogal wat kunststoffen verwerkt. Op zichzelf logisch, omdat kunststoffen vooral voor outdoor-toepassingen langdurig ingezet kunnen worden. Maar inmiddels begint er zich een veranderende markt af te tekenen, waarbij kunststof lang niet altijd meer de meest logische keuze is.

Fespa Inspireert

Daarom wil FESPA de signalen van de ‘eindmarkt’ vertalen in concrete acties voor de leden van de vereniging. Dat kan liggen in zowel de inkoop, maar ook het hergebruik of de zoektocht naar geschiktere alternatieven.
Dat alles staat in het teken van een circulaire print- en signindustrie. Iedereen in de keten zal hierin zijn of haar verantwoordelijkheid moeten nemen.

Al wordt er enorm hard gewerkt aan oplossingen, in die circulaire fase zijn we zeker nog niet beland voor alle producten die binnen onze industrie gebruikt worden. Het is echter verbazingwekkend wat er nu al mogelijk is met Acrylaat, Polycarbonaat, Polypropyleen en harde PVC-platen, zo bleek ook tijdens de laatste FESPA-bijeenkomst.

De druk op de industrie neemt echter wel toe. Door nieuwe Europese wetgeving krijgen we op korte termijn (2023-2025) te maken met andere regels die invloed gaan krijgen op onze industrie. 

Ook tijdens het TREND Event 2023, dat gehouden zal worden op 12 december 2022 in het AFAS Theater in Leusden, is er veel aandacht voor toekomstgericht ondernemen in de print- en signindustrie.

Vanaf 1 oktober 2022 kun je jezelf aanmelden om deel te nemen aan dit feestelijke kennisevent.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK