Prinses Laurentien en first ladies presenteren boekinitiatief voor Oekraïense kindvluchtelingen

Deze week werd Better Time Stories gelanceerd, dat gevluchte kinderen in contact brengt met achtergebleven familieleden via prentenboeken. Het non-profit initiatief werd afgetrapt door
Prinses Laurentien en Olena Zelenska, Elke Büdenbender en Doris Schmidauer, de first ladies van Oekraïne, Duitsland en Oostenrijk.

Bettertimestories Launch4

Met de lancering start een internationale campagne om donaties in te zamelen. De donaties maken het mogelijk om gevluchte Oekraïense kinderen gratis boeken te sturen in hun gastland.

Om de kinderen steun te bieden en hen welkom te heten in hun gastland, heeft Better Time Stories een cadeaupakket samengesteld. Het pakket bevat een set van vijf interactieve prentenboeken over thema’s als: troost, liefde en optimisme. Ieder boek, geschreven door Oekraïense auteurs, is ook beschikbaar als luisterboek. Daarnaast kunnen familieleden op afstand via een beveiligde web-app de verhalen inspreken en opnemen, zodat de kinderen de stem van hun vader, moeder, broer, zus, oma of opa horen terwijl ze lezen.

Andriy Shmyhelskyy, oprichter van Better Time Stories: “Ik zat midden in de ontwikkeling van een nieuwe boek-naar-audiotechnologie, toen Poetin Oekraïne binnenviel en een uittocht van moeders en jonge kinderen veroorzaakte. Van dichtbij zag ik de moeilijkheden die mijn eigen zus en haar kinderen ondervonden, toen ze van hun man en vader werden gescheiden. Ik besefte meteen dat ik hen en vele anderen wilde helpen met deze technologie.”

Bettertimestories Launch5
Prinses Laurentien overhandigt eerste exemplaar aan Oekraïense kinderen – Foto Frank Jansen

Prinses Laurentien van Oranje: “Ik ben diep geraakt door het leed van Oekraïense kinderen en hun moeders die van hun geliefden zijn gescheiden. Better Time Stories wil dit verzachten door hen dichtbij te brengen, terwijl ze fysiek van elkaar gescheiden zijn. Voorgelezen worden door je ouders zijn waardevolle momenten voor een kind dat opgroeit. Verhalen laten je kennismaken met de wereld, leren je omgaan met het leven en laten je zien dat thuis bestaat uit de mensen die van je houden.”

Bekijk hier de campagnevideo

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK