Facebook schrapt 11000 banen

De afgelopen jaren, en met name in het afgelopen jaar, steeg het personeelsbestand fors. Eind september van dit jaar werkten er 87.314 mensen. Met dezelfde snelheid waarmee ongeveer een zelfde aantal mensen in het afgelopen jaar is aangenomen, verdwijnen ze ook weer.

Facebook

Bedrijven adverteren minder op facebook, daarnaast kampt het bedrijf zelf ook door de inflatie met hogere kosten. Het bedrijf moet daarom fors ingrijpen in de kosten. Ook wordt er ‘even’ geen nieuw personeel aangetrokken.

Facebook heeft ook een kantoor in Amsterdam. Het is nog niet direct duidelijk hoeveel banen hier komen te vervallen.

CEO Mark Zuckerberg zei in een persverklaring: “Ik wil rekenschap afleggen voor deze beslissing en hoe we daartoe zijn gekomen. Ik weet dat dit voor iedereen zwaar is en het spijt me in het bijzonder voor hen die hierdoor geraakt worden.” Daarnaast zei hij dat het bedrijf verwacht had dat de groei van online winkelen tijdens de coronapandemie ook daarna zou doorzetten. “Dat had ik fout en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK