Facebook en Twitter verliezen ten opzichte van nieuwkomers

Dat zegt MMA (Magazine Media Associatie) op haar website in haar MMA Social Media Monitor. De Facebook en Twitter accounts van magazinemerken verliezen steeds meer terrein ten opzichte van de Instagram, Pinterest, Youtube en TikTok accounts.

In de afgelopen 5 jaar is het aantal volgers op Twitter met 2% gedaald, op Facebook met 4% gestegen. Het aantal volgers van magazinemerken op Instagram (+73%), Pinterest (+56%) en Youtube (+87%) stegen echter veel sneller. Het aantal volgers op TikTok steeg de afgelopen 2 jaar zelf met 70%.

De resultaten van MMA komen overeen met het onderzoek van ’the big story’.

Socialmedia Nl 2015 2023.001

Vanaf de MMA website: ‘De top 5 meest populaire magazinemerken op social media (overall) zijn: Playboy, vtwonen, LINDA., Voetbal International en ELLE. Bekijken we de populariteit van magazinemerken per social mediakanaal, dan zien we duidelijke verschillen. Op de meer ‘visueel gerichte’ kanalen, zoals Pinterest en Instagram, zijn vooral de accounts van vrouwenmerken, glossies, woon- en mind & body magazines populair. Op youtube zijn automotive, sport en jongerenmagazines geliefd. Op TikTok zijn uiteraard de jongerenmagazines vooral actief. Bij Facebook zien we een meer wisselend beeld aan populaire magazine accounts. Twitter wordt binnen de magazinemedia branche gedomineerd door opinie en sport’.

Lees verder bij: MMA

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK