MMA Social Media Monitor: aantal volgers magazinemerken stabiliseert

In het tweede kwartaal van 2022 is het aantal volgers van magazinemerken op alle gemeten sociale kanalen gestabiliseerd. Dit blijkt uit de MMA Social Media Monitor die elk kwartaal wordt gepubliceerd.

In het tweede kwartaal van 2022 is het aantal volgers van de gerapporteerde magazinemerken 19,5 miljoen. Na een periode van forse groei – vooral bij Instagram en Youtube – is het aantal volgers op de sociale kanalen op dit moment gestabiliseerd. Dat is te lezen bij inct.

Mma Social Media Monitor 2022

Uit het artikel: ‘Het totaal aantal volgers van de gerapporteerde magazinemerken op sociale media (alle platforms) is in het tweede kwartaal van 2022 stabiel gebleven ten opzichte van het eerste kwartaal 2022. De sociale kanalen van de magazinemerken komen in totaal op 19,5 miljoen volgers. Het laatste jaar neemt de sterke groei af en zien we een stabilisatie van het aantal volgers’.

De aandelen per kanaal zijn in het tweede kwartaal 2022 nauwelijks veranderd. Magazinemerken hebben op Facebook (47%) en Instagram (31%) de meeste volgers. Het aandeel van Facebook daalt elk kwartaal licht, het aandeel van Instagram stijgt nu nog licht. Pinterest (4%) en Youtube (5%) zien hun aandeel elk kwartaal licht toenemen. Het aandeel van TikTok is klein, aangezien slechts enkele magazinemerken actief zijn op dit platform.

Populairste magazinemerken op sociale media

De top 5 meest populaire magazinemerken op sociale media (overall) zijn: Playboy, vtwonen, LINDA., Voetbal International en ELLE. Bekijken we de populariteit van magazinemerken per kanaal, dan zien we duidelijke verschillen. Op de meer ‘visueel gerichte’ kanalen, zoals Pinterest en Instagram, zijn vooral de accounts van vrouwenmerken, glossies, woon- en mind & body magazines populair. Op Youtube zijn automotive, sport en jongerenmagazines geliefd. Op TikTok zijn uiteraard de jongerenmagazines vooral actief. Bij Facebook zien we een meer wisselend beeld aan populaire magazine accounts. Twitter wordt binnen de magazinemedia branche gedomineerd door opinie en sport.

Lees verder bij inct

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK