Geen gelijk speelveld Europese papier industrie

De energieprijzen in ons land zijn een blok aan het been voor de zogenaamde energie-intensieve bedrijven. De overheid zegt steun toe te kennen, maar het toepassen van regels en wetgeving staat snel handelen in de weg.

Logo Vnp

Dat zegt ook het VNP, de Koninklijke vereniging van Nederlandse papier- en kartonfabrieken. Volgens die vereniging hebben meerdere papierfabrieken last van de hoge energiekosten, waardoor papiermachines (tijdelijk) worden stopgezet.

De energiemarkt in Europa is versnipperd, de prijsverschillen tussen landen zijn enorm

VNP vindt de steun van de Nederlandse overheid voor energie-intensieve bedrijven minimaal. Dezelfde producten kunnen nu aanzienlijk goedkoper worden ingekocht in bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk, waar de politiek gewoon sneller handelde en dus minder bezig was met eigen opgelegde regeltjes en wetten.

Bron: VNP

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK