Eshuis presenteert afwasbare etiketten voor de kleine bierbrouwer

Met de introductie van afwasbare etiketten, biedt Eshuis een nieuwe oplossing voor kleinere bierbrouwers die gebruik willen maken van de Bruine Nederlandse Retourfles (BNR).

Bnr Fles Met Etiket

Het nieuwe etikettenmateriaal dat voor deze BNR-fles is ontwikkeld is makkelijk te verwijderen met water zodat er geen lijm- en etiketresten op de fles achterblijven. Dit betekent dat flessen en verpakkingen gespoeld, gereinigd en hergebruikt kunnen worden. Op deze manier wordt hergebruik van de fles niet alleen gestimuleerd, maar gaat de bierbrouwer ook voor een milieubewuste keuze.

Naast een milieubewuste keuze bieden afwasbare etiketten een voordeel bij het verminderen van schade aan fles of verpakking. Met afwasbare etiketten blijft de kwaliteit van de verpakking zo goed mogelijk, omdat resten niet achterblijven op de fles of verpakking. Dit zal bijdragen aan het verminderen van verpakkingsafval, waardoor de CO2-footprint met 40% verkleind zal worden. Het verminderen van verpakkingsafval heeft weer als voordeel dat kosten worden bespaard. Op deze manier wordt het ook voor de kleinere bierbrouwer gemakkelijker om met statiegeldflessen te werken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK