Eshuis neemt klanten mee in duurzame toekomst

Drukkerij en verpakkingsspecialist Eshuis BV uit Dalfsen hield op 23 januari 2020 een kennisevent over ‘Duurzame verpakkingen van de toekomst’, in theater de Stoomfabriek te Dalfsen.

Marije Hulzebosch, marketing manager bij Eshuis: “Als organisatie en consument zijn we ons meer en meer bewust van onze invloed op het milieu. We weten allemaal dat de plastic soep bedreigend is. Maar hoe kun je hier als bedrijf een positieve bijdrage aan leveren? Om onze klanten te helpen die stap in de goede richting te zetten, hebben wij dit exclusieve sustainability event georganiseerd.”

Tijdens het klantevent kwamen diverse sprekers aan het woord. Zo sprak Marcel Keuenhof van Kennisinstituut Duurzaam Verpakken over de recyclecheck, om producenten aan te sporen tot het verduurzamen van hun verpakkingen. Na interessante discussies ter plekke met het publiek, blijkt helaas dat veel bedrijven nog niet kunnen voldoen aan deze recyclecheck.

Raôul Gabriels van PetPower is intern bezig om de bewustwording bij hun personeel te creëren dat zij ook thuis zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan het milieu, door verantwoord om te gaan met hun afval. Daarnaast zijn er nu PET-flessen op de markt gebracht, die uit verschillende gradaties van recycled content bestaan. De vraag is alleen of de consument bereid is om deze type producten aan te schaffen. Een alternatief is partner worden van United Packaging Forest, aldus Kees Kok. Hiermee investeer je in bomen in Nederland en Uganda.

Martina Fidder van Eshuis sprak over verschillende duurzame oplossingen, zoals etiketten geproduceerd uit een gerecyclede bron of vanuit afval van boompulp. Ook afwasbare etiketten kwamen aan bod. Eshuis geeft aan samen met partners en leveranciers druk bezig te blijven met dit onderwerp en hierover meer kennissessies voor haar klanten te organiseren.

Bekijk hier de aftermovie van het event. De afbeeldingen bij dit bericht zijn stills uit deze aftermovie.

Eshuis kennissessie

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK