Erasmus komt met jongerenplatform

Erasmus SYNC lab lanceert YoungXperts: een platform en e-magazine om jongeren door de crisis heen te helpen.

Erasmus Lab Team

Eenzaamheid, achterstanden op school, weinig kansen tot sociaal contact met leeftijdsgenoten: de coronacrisis treft jongeren ontzettend hard. Hoe kunnen we jongeren helpen aan een betere toekomst, nu en na de coronacrisis? De afgelopen maanden onderzocht Erasmus SYNC lab deze vragen in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda en met hulp van jongeren zelf. De kennis die SYNC Lab verzameld heeft, delen de onderzoekers nu via twee initiatieven. Via het onlangs gelanceerde jongerenplatform YoungXperts kunnen jongeren informatie opzoeken over hun ontwikkeling én mogelijkheden om zelf in actie te komen voor een betere toekomst. En via een E-magazine waarin voor beleidsmakers en jongerenwerkers de resultaten van het onderzoek toegankelijk zijn beschreven en samengevat.

De onderzoeksgroep onder leiding van prof. dr. Eveline Crone doet al ruim 15 jaar onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen van jongeren. Haar collega in dit initiatief Suzanne van de Groep stelt: “Daardoor weten we bijvoorbeeld goed waarom sommige jongeren het zo moeilijk vinden om thuis te blijven, maar ook waarom veel van hen creatieve ideeën hebben over hoe we met deze crisis om moeten gaan.”
Op het nieuwe platform is deze kennis op een begrijpelijke manier opgeschreven en verdeeld over vijf thema’s: jouw drive, jouw kracht, jouw welzijn, jouw creativiteit, en jouw bijdrage. Per thema hebben zij take actions bedacht. Jongeren worden gestimuleerd deze acties via social media te delen, zodat meer jongeren ze kunnen uitvoeren.

Erasmus Younglab

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK