Uitgeverij komt met smartbook

BB160519 SmartbookUitgeverij De Crime Compagnie lanceerde het prototype van een Smartbook op de zomerbeurs van Libris/Blz. Het Smartbook geeft een nieuwe dimensie aan het lezen van fictie en is met name ontwikkeld om het leesgedrag van jongeren te bevorderen.

Door middel van een combinatie van geluid en beeld wordt een nieuwe leeservaring gecreëerd zonder dat het afdoet aan het inbeeldingsvermogen of de fantasie van de lezer. Sterker nog, omdat meerdere zintuigen worden geprikkeld, beleeft de lezer het boek intenser. Boekhandelaren op de beurs kunnen als eerste het Smartbook ervaren.

Randy Huls, vierdejaarsstudent Communication & Multimedia design aan de HvA, heeft als opdracht de jeugd aan het lezen te brengen: “De concurrentie om de tijd van de jongere is moordend; Netflix, Spotify, Instagram, Facebook en Whatsapp. Lezen is daarbij een ondergeschoven kindje, tenzij je het weer tot een belevenis maakt en deelt met anderen.” Behalve geluid en beeld kunnen variabele elementen zoals bijvoorbeeld social media of spel-elementen worden toegevoegd.

Uitgever Ilse Karman was direct enthousiast toen ze van het project hoorde. “Niet alleen hebben we grote interesse in nieuwe digitale ontwikkelingen, maar ook zagen we meteen de kansen die een dergelijk project biedt als promotie-instrument voor de thriller Methode 15/33 die bij ons deze zomer verschijnt.”. Methode 15/33 is een boek wat de jeugd aanspreekt. Een zwanger hoogbegaafd 16-jarig meisje wordt ontvoerd. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is dit meisje niet hulpeloos, maar beraamt ze een plan om haar ontvoerders te grazen te nemen.

Het prototype, dat bestaat uit een tweetal hoofdstukken, is in juli gratis te downloaden in de App Store en kan gelezen worden op smartphones & tablets. Dit is ruim een maand voor het verschijnen van Methode 15/33 op 20 augustus.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK