De grootste print-on-demand fabriek komt in Duitsland

Boekengroothandel Libri en zusterbedrijf BoD, specialist voor de uitgave van digitale boeken, laten een nieuw distributiecentrum bouwen. Dit dc wordt Europa’s grootste en modernste print-on-demand centrum.

Print On Demand Fabriek

Bij de oplevering van de fabriek in het najaar van 2021 zullen er miljoenen binnenlandse en internationale titels beschikbaar zijn voor lezers, permanent, binnen één dag en duurzaam geproduceerd.

De productie- en levertijd van paperbacks wordt teruggebracht van twee of drie dagen tot één dag. In de toekomst is er geen verschil meer in levertijd van boeken op voorraad en net nieuwe boeken.

Libri exploiteert straks een van de efficiëntste omnichannel distributiecentra ter wereld in deze branche. Het dc bevoorraadt 3800 kantoorboekhandels en 1200 internetwinkels via alle kanalen. Boekenliefhebbers die niet in de winkel willen kopen, kunnen hun boeken ook bestellen via het online platform van erkende Libri-dealers en ze rechtstreeks vanuit Bad Hersfeld thuis laten bezorgen.

De buitenconstructie van het warehouse, met een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter, is in oktober opgeleverd. De onderverdieping biedt ruimte aan de drukmachines, de print-on-demand productie en de papieropslag. Het logistieke systeem en de transportbanden komen op de bovenverdieping. In de toekomst worden hier dagelijks maximaal 50.000 boeken afgedrukt en binnen één dag verzonden.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK