Boekenweek verplaatst naar zomer

De Boekenweek 2021 wordt in verband met de coronapandemie verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden, meldt CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek).

Boeken

Eveline Aendekerk, directeur CPNB duidt: “Was een Boekenweekthema ooit zo actueel als ‘Tweestrijd’?” “De afgelopen maanden waren wij in ieder geval in tweestrijd. De Boekenweek is hét jaarlijkse feest in de boekhandel en bibliotheek. Maar wat voor een feest is het als de winkels en bibliotheken nog dicht zijn, en we alleen een afhaalloket tot onze beschikking hebben? Er is op dit moment nog te veel onduidelijkheid over de situatie begin maart om vol in te zetten op dit grote jaarlijkse lezersfestijn. We hebben daarom besloten gehoor te geven aan het dringende verzoek van de boekhandels om de Boekenweek pas te vieren wanneer zij open zijn. Een moeilijke beslissing, temeer omdat de Boekenweek van groot belang is voor het hele boekenvak – voor schrijvers, uitgevers, bibliotheken en de boekhandels.”

Deze week werd ook bekend dat Bol.com het boekenvak steunt door de CPNB een extra financiële bijdrage te geven. Deze bijdrage kan door de CPNB worden besteed aan het voortzetten van de campagne #steunjeboekhandel of aan een initiatief om lezen te stimuleren, zoals de campagne #ikleesthuis.

Bron: CPNB

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK