Boekenweek 2021 geopend door demissionair minister Ingrid van Engelshoven

Afgelopen 29 mei ging de boekenweek van start. Elk jaar wordt de Boekenweek afgetrapt met het fameuze Boekenbal, dat dit jaar door de coronamaatregelen helaas geen doorgang kan vinden.

Om de uitgestelde Boekenweek toch officieel te openen en om boekhandels, bibliotheken, schrijvers en uitgeverijen na een zware tijd een hart onder de riem te steken, gaf demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven acte de présence bij de pas geopende boekhandel Stumpel in Purmerend. Zij reikte de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uit aan de Boekenweekauteurs. Niet eerder werd de Boekenweek uitgesteld en in de zomer georganiseerd.

Boekenweek 2021

Eveline Aendekerk (directeur CPNB): ‘Midden in de Boekenweek van 2020 ging Nederland in lockdown, maar na anderhalf jaar van coronamaatregelen lijkt het begin van het einde in zicht, en dat is voor boekhandels, bibliotheken, schrijvers en uitgevers heel belangrijk. De start van de Boekenweek is dan ook van grote symbolische waarde. Als collectief hebben we ons daar hard voor ingezet met onder andere grootschalige campagnes als #ikleesthuis en #steunjeboekhandel. Maar het is voor al die lezers zo fijn en waardevol dat ze weer echt naar de boekhandel en bibliotheek kunnen. Eindelijk kunnen we met elkaar de Boekenweek vieren met extra veel boeken en de prachtige Boekenweekuitgaven van Hanna Bervoets en Roxane van Iperen die te lang op de plank hebben liggen wachten!’

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK