Evenement: Boekenweek

BKGSHet is deze week niet alleen de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie die als aantrekkelijk evenement voor onze industrie plaatsvindt. Van 8 tot en met 16 maart is het namelijk ook Boekenweek, alweer de 79e editie. De Boekenweek betekent een week lang evenementen en spektakel rondom het boek. Boeken worden als vanouds gepromoot, zeker het Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa (zie foto) of het Boekenweekessay van Jelle Brandt Corstius. Maar er is ook een prachtige Boekenweek Tiplijst samengesteld. Het thema van deze Boekenweek is reizen. Dat thema kwam goed naar voren tijdens het Boekenbal, die de Boekenweek aftrapte met een raket op het bordes van de Stadsschouwburg in Amsterdam. Goed om te zien is dat er steeds meer multimediale stappen worden gezet. Zo is er op woensdag 12 maart een landelijke online ontmoeting tussen schrijvers en leerlingen van middelbare scholen in heel Nederland. En het Boekenweekgeschenk heeft zelfs een virtuele trailer! Maar tradities blijven ook. NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, biedt op zondag 16 maart weer de mogelijkheid om op vertoon van het (e-)Boekenweekgeschenk gratis te reizen met de trein.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK