Tijdschriften in papieren wrap bij Senefelder

Senefelder Misset gaat tijdschriften binnenkort ook in papier verpakken. Dat is milieuvriendelijker, goed geschikt voor verspreiding onder abonnees en geeft de mogelijkheid tot personalisering.

Senefelder

Senefelder heeft een nieuwe seallijn aangeschaft om het papieren alternatief aan te kunnen bieden. Met deze aankoop speelt de drukkerij in op de toenemende vraag van uitgevers naar duurzamere oplossingen, om hun magazine(s) te verzenden naar hun lezers. Directeur Ronald van Rossum: “Paper wraps zijn milieuvriendelijker dan gewone folies. Paper wrap is minder kostbaar dan bio-folies en kent ook niet de bezwaren, zoals bio-folies op basis van suikerrietbasis die we kennen.”
Een andere toegevoegde waarde is de mogelijkheid om een uiting te printen op de papieren verpakking.
De papieren verpakkingen zijn vooral geschikt voor de tijdschriften die aan abonnees worden verspreid. “In het tijdschriftenschap in de winkel is de zichtbaarheid van de cover heel belangrijk. Dan is de paper wrap een minder goede optie.”

Senefelder Misset is straks de eerste drukkerij in Nederland die een seallijn heeft met paper wrap mogelijkheid. De seallijn wordt deze zomer opgebouwd en zal in september operationeel zijn.

Bron: Senefelder Misset

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK