Tijdschriften in papieren wrap bij Senefelder

Senefelder Misset gaat tijdschriften binnenkort ook in papier verpakken. Dat is milieuvriendelijker, goed geschikt voor verspreiding onder abonnees en geeft de mogelijkheid tot personalisering.

Senefelder

Senefelder heeft een nieuwe seallijn aangeschaft om het papieren alternatief aan te kunnen bieden. Met deze aankoop speelt de drukkerij in op de toenemende vraag van uitgevers naar duurzamere oplossingen, om hun magazine(s) te verzenden naar hun lezers. Directeur Ronald van Rossum: “Paper wraps zijn milieuvriendelijker dan gewone folies. Paper wrap is minder kostbaar dan bio-folies en kent ook niet de bezwaren, zoals bio-folies op basis van suikerrietbasis die we kennen.”
Een andere toegevoegde waarde is de mogelijkheid om een uiting te printen op de papieren verpakking.
De papieren verpakkingen zijn vooral geschikt voor de tijdschriften die aan abonnees worden verspreid. “In het tijdschriftenschap in de winkel is de zichtbaarheid van de cover heel belangrijk. Dan is de paper wrap een minder goede optie.”

Senefelder Misset is straks de eerste drukkerij in Nederland die een seallijn heeft met paper wrap mogelijkheid. De seallijn wordt deze zomer opgebouwd en zal in september operationeel zijn.

Bron: Senefelder Misset

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK