Elopak kondigt aseptisch karton aan met verwijderde aluminiumlaag

Elopak kondigde deze week Pure-Pak eSense aan, een aseptische kartonnen verpakking waarbij de aluminiumlaag is verwijderd – een beslissing die naar verluidt resulteert in een CO2-uitstoot vermindering van 28%.

Marianne Groven, directeur duurzaamheid van Elopak, verklaarde: “Elopak is op weg om nog duurzamer te worden, zowel als bedrijf als door de kartons die we produceren. In de loop der tijd hebben we het milieuprofiel van onze kartons voortdurend verbeterd. Levenscyclusanalyses hebben aangetoond dat drankenkartons al sterke milieukenmerken hebben in vergelijking met alternatieven, zoals plastic flessen. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het veilig houden van producten en het minimaliseren van voedselverspilling, wat een belangrijke bron van broeikasgasemissies is.”

Elopak Pure Pak

“De toevoeging van het Pure-Pak eSense karton aan ons aanbod is belangrijk, omdat het betekent dat onze klanten in het aseptische segment ook kunnen kiezen voor een aluminiumvrije optie”, zegt Groven.

De winning en productie van aluminium is relatief energie-intensief en heeft het dus een hogere koolstofvoetafdruk in vergelijking met de andere materialen in drankenkartons.

(*) 1) Bederfwerend 2) Beschermend tegen infecties 3) Infectiewerend 4) Kiemvrij 5) Met uitsluiting van ziektekiemen 6) Ontsmet 7) Steriel 8) Vrij van ziektekiemen 9) Ziektekiemvrij 10) Zonder smetstof.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK