Roland DG kondigt de beschikbaarheid van de EJ-640 DECO-printer op waterbasis aan

De nieuwe EJ-640 DECO-printer van Roland DG is nu verkrijgbaar in heel EMEA. De EJ-640 DECO is speciaal ontworpen voor interieurdecoratie op maat en maakt gebruik van innovatieve inkten op waterbasis.

Levendig, veilig en milieuvriendelijk

De Roland EJ-640 DECO voldoet aan meerdere belangrijke eisen van de huidige markt voor interieurdecoratie: duurzaamheid, gezondheid, veiligheid, personalisatie, zuinigheid en veelzijdigheid. Deze oplossing is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de productie van behang-op-maat, maar ook lampenkappen, jaloezieën, posters, eventgraphics, buitenreclame en nog veel meer.

Roland-EJ-640-DECO

Grote kwaliteit voor gepersonaliseerd decor

Voor Print Hive is de Roland EJ-640 DECO, in combinatie met hun eigen Online Designer tool, een integraal onderdeel voor het printen van digitale wandbekleding op maat. Zo kunnen klanten op de website van het bedrijf hun eigen gepersonaliseerde behang ontwerpen en visualiseren in hun eigen interieur, een offerte op maat ontvangen en meteen online een bestelling plaatsen.

“In de retail-, commerciële en binnenlandse markten is de vraag naar decoratietoepassingen de laatste jaren aanzienlijk gestegen”, zegt Chaz Dobson, directeur van The Print Hive Limited. “Na de EJ-640 DECO een half jaar te hebben getest, zijn we voor al ons interieur en behang volledig overgestapt van een andere markt naar dit nieuwe Roland-toestel.

“We zijn overtuigd van de voordelen van een oplossing op waterbasis die aan alle gezondheids- en veiligheidseisen voldoet, zonder beperkingen op het gebied van productiviteit of kwaliteit. We zijn positief onder de indruk van de snelle doorlooptijden van de EJ-640 DECO – de prints zijn direct droog, zonder ontgassing – en de lage productiekosten in vergelijking met alternatieve oplossingen.”

Het perfecte moment voor een gespecialiseerd toestel

Ahlstrom-Munksjo, de toonaangevende fabrikant van digitaal geprint behang onder het merk WallStar Digital, verwelkomt de Roland EJ-640 DECO.

Jean-Loup Duran, Sales Manager, Digital Media, Nonwoven bij Ahlstrom-Munksjo, zegt: “Nu is het perfecte moment voor een gespecialiseerde decoratieprinter. De markt van interieur en decoratie zal naar alle verwachting sterk blijven groeien. Alleen al voor digitaal geprint behang wordt een groei van 20% op jaarbasis voorspeld. De markt verwelkomt het feit dat een printerfabrikant decoratie als meer ziet dan alleen maar een nieuwe toepassing voor bestaande inktsoorten, en er een speciale oplossing voor heeft ontwikkeld.”

De Roland EJ-640 DECO is nu verkrijgbaar in heel EMEA. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rolanddg.eu

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK