CMBO/GSOB-event: De Transitie naar Papier en Karton

Op donderdag 20 juni organiseren CMBO en GSOB een gezamenlijk event over ‘De Transitie naar papier en karton’. Het event onder leiding van Alex Kunst vindt plaats op de nieuwe locatie van Stora Enso in Amsterdam.

Wetgeving en milieu

Overal om ons heen zien we wetgeving in de maak, om de hoeveelheid plastic wegwerpproducten te verminderen. Het plasticverbod op alle stranden per 2021 zal grote gevolgen hebben, en naar verwachting leiden tot een grootscheepse transitie naar papier en karton. Daar ligt natuurlijk een geweldige kans voor de grafische industrie! Tijdens dit event kijken aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe bedrijven zich daarop voorbereiden, welke stappen ze nu al nemen. Wetgeving nu eens een keer niet als een belemmering, maar als een stimulans voor grafische ondernemers om hier op in te spelen.

Programma

Gastheer Stora Enso is zelf een belangrijke speler op het gebied van vernieuwbare oplossingen voor verpakkingen, van hout, papier en andere biomaterialen. Een belangrijke spreker is Anouk Dantuma, product- en procesontwikkelingstechnoloog bij Schut Papier, en al jaren betrokken bij de overgang van plastic naar karton. Jeroen Kuiper, directeur van IPP International Plastic & Paper, levert basismaterialen voor de verpakkingsindustrie en zit daardoor midden in deze materie.

Aanmelden via de website. Inloop vanaf 15.30, aanvang 16.00 uur. Na afloop vanaf ca. 18.00 uur netwerkborrel

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK