‘LEES! Het Boekenfestival’ opvolger Antwerpse Boekenbeurs

‘LEES! Het Boekenfestival is de nieuwe titel van het boekenevenement dat dit najaar wordt gehouden in Antwerp Expo. Voorheen was de naam ‘Antwerpse Boekbeurs’, georganiseerd door boek.be.
Deze organisatie ging in juli dit jaar failliet.

Antwerp Expo

Dit jaar vindt het evenement plaats van 1 tot en met 7 november. Het zal vooral een feest voor het boek worden, in plaats van een traditionele beurs. Er komen: events, festivals, expo’s, boeken-
marktjes, auteursontmoetingen, signeersessies en literaire wandelingen. De eerste editie zal nog enigszins bescheiden van omvang zijn, omdat de organisatie niet zoveel tijd heeft het allemaal te organiseren.

De focus blijft vanzelfsprekend op boeken en literatuur liggen, maar de stad en organisator willen dat ook andere cultuurtakken een plaats krijgen in het hele gebeuren. “Het ticket dat je voor het boekenfestival koopt kan je ook gebruiken voor 1 gratis bezoek aan een museum in de stad”, aldus schepen Ait Daoud. “Op die manier wint kunst en cultuur in 1 keer in onze stad.”

Bron: InCT

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK