Einde Haarlems Weekblad en Heemsteedse Courant en lokaalaanzee.nl

In de week van 21 november valt voor het laatst Haarlems Weekblad en Heemsteedse Courant op de deurmat en vanaf het nieuwe jaar gaan de websites van die huis-aan-huisbladen uit de lucht.

Haarlems Weekblad

Ook LokaalaanZee.nl, een lokaal platform dat online nieuws over IJmuiden, Bloemendaal en Zandvoort brengt, stopt aan het einde van het jaar.

Door stijgende kosten en concurrentie zijn de nieuwsmerken niet rendabel meer.

Dat heeft BDUmedia, een uitgever van nu nog 44 weekbladen en 50 digitale kanalen, besloten. De pandemie was het startschot voor hogere kosten: adverteerders trokken zich terug en de prijs voor energie en papier is flink gestegen. Daardoor leed het bedrijf op deze titels verlies. Er is tevens concurrentie op beide lokale markten.

Door het besluit verliezen zes mensen hun baan en vier freelancers een opdrachtgever.

Lokale journalistiek vervult een belangrijke rol voor de lokale democratie. De Haarlemse burgemeester Jos Wienen reageert dan ook teleurgesteld op het besluit van BDUmedia. “Ik vind het heel jammer dat het Haarlems Weekblad verdwijnt”, zegt hij. „De huis-aan-huisbladen zijn een belangrijke bron van lokaal nieuws voor veel mensen. Ze zijn laagdrempelig en hebben bovendien een brede verspreiding.”

Bron: IJmuider Courant

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK