Effectieve samenwerking Drukwerkdeal.nl met Communicatieregisseurs*

In het begin van 2017 opende Drukwerkdeal.nl een Experience Center in Dodewaard, op de plek waar vroeger de drukpersen van drukkerij Van Eck & Oosterink stonden. Dat bedrijf was juist een nieuwe koers ingeslagen onder de naam: Communicatieregisseurs*, een reclamebureau met de focus op strategie en communicatie. Sindsdien werken beide bedrijven intensief samen.

René, het verhaal van Drukwerkdeal.nl is bekend. Vertel eens iets over Communicatieregisseurs*René: “Mijn vader is het bedrijf, toen nog van Eck & Oosterink, veertig jaar geleden gestart met zijn compagnon Jan Oosterink. Ik ben opgegroeid binnen het drukkerijdeel van het bedrijf. Rond 2008 realiseerde ik me dat voor de drukker die wij waren geen ruimte meer was. Mijn gedachte was: ‘Drukwerk is gewoon een medium om een boodschap op over te brengen. En die boodschap overbrengen, dat blijft gewoon bestaan’. Uiteindelijk zijn er twee bedrijven gekomen: Printendruk en Communicatieregisseurs*. Maar wat ik merkte, op het moment dat je kiest voor communicatie krijg je de vraag: heb je daar nou verstand van, of heb je verstand van drukken? In 2017 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met het zelf produceren van offsetdrukwerk.”

Partnership met Drukwerkdeal.nl?

Martijn Jansen (rechts) van Drukwerkdeal.nl in gesprek met eigenaar René van Eck van Communicatieregisseurs*

René: “Toen ik mijn persen liquide maakte, was de vraag: als ik in de business zit van klanten gelukkig maken, wie zijn dan mijn mogelijke partners? Ik hoorde via een contact in Heerenveen over de mogelijkheden bij Drukwerkdeal.nl. Mijn interesse was gewekt, waarna ik heb gebeld en we aan tafel zijn gegaan.”

Martijn: “Voor Drukwerkdeal.nl was de aanleiding in eerste instantie de omzet op offset, die Communicatieregisseurs* meeneemt. Maar eenmaal aan tafel zag ik vrij snel andere mogelijkheden. Ik zag het persoonlijk contact, het dichtbij zijn, die regionale functie, daar is Communicatieregisseurs* fantastisch in. Dat, in combinatie met een Drukwerkdeal Experience Center hier in Dodewaard, zou fantastisch kunnen werken.”

Drukwerkdeal Experience Center

Martijn: “De kracht zit vooral in de beleving, dus de toepassing van onze producten in combinatie met het vakmanschap van Communicatieregisseurs*. Een klant kan hier een sample even vasthouden, maar ook geadviseerd worden over toepassingen. Dit is een prachtige plek voor regionale ondernemers om dingen op te steken over hoe zij hun communicatie kunnen versterken. Wat er trouwens ook bij hoort is een pick-up point voor het afhalen van bestellingen.”

Hoe verloopt de samenwerking?

René: “Ik heb een ontzettende klik met Martijn en de mensen bij Drukwerkdeal.nl. De basis is vertrouwen, maar ik wil ook gewoon van Martijn en Drukwerkdeal.nl leren. Ik ben heel erg op zoek naar partners die mij kunnen faciliteren in deze nieuwe fase die voor Communicatieregisseurs* is aangebroken. En ik heb het gevoel dat Drukwerkdeal.nl daar de juiste partner voor is.”

Martijn: “Die klik is wederzijds, we zijn in een positieve cirkel terechtgekomen. Dat maakt dat we ook als de dingen even niet zo goed lopen dat vrij gemakkelijk tegen elkaar kunnen zeggen. Met partners als Communicatieregisseurs* kunnen we een gedeelte van de markt opvangen, dat Drukwerkdeal.nl niet zelf kan bedienen. Dan heb ik het opnieuw over nabijheid, persoonlijke service, samen met je klant een kop koffie drinken. De klik die René en ik hebben geeft ons de mogelijkheid om uit te zoeken wat daarin de beste vorm is. Het doel is het neerzetten van een mooi schaalbaar model, dat we vervolgens kunnen kopiëren naar andere regio’s. Uiteindelijk moet het niet uitmaken of de regio direct naar Drukwerkdeal.nl, of naar onze partners gaat.”

Geïnteresseerd geworden in de mogelijkheden bij Drukwerkdeal.nl? Of meer weten over het Drukwerkdeal.nl partnerprogramma? Neem contact op met Tom Freriks: of via +31(0) 88 88 55 201.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK