Eerste Frans wijn in ‘kartonnen’ fles

Van oudsher hoort een fles Frans wijn traditioneel ontkurkt te worden. Met het verdwijnen van kurk en zelfs de plastic alternatieven, is er veel gebeurd. Maar dat de Fransen een glas wijn zouden gaan schenken uit een kartonnen fles, kon toch niemand vermoeden. Toch gaat het gebeuren.

Papieren Fles Kopbeeld

Aude Deltin is de enthousiaste pionier en eigenaar van Château Malijay. Het wijnbedrijf was al bezig met klimaatontwikkelingen, maar door de oorlog in Oekraïne was er bijna geen glas meer beschikbaar. Kartonnen flessen bleken de ideale oplossing te zijn.

Het milieu was dus niet de sturende factor

De kartonnen fles bestaat voor 94 procent uit gerecycled papier, weegt vijf keer minder dan een glazen fles, kost zes keer minder aan elektriciteit tijdens de productie, en kan zelf ook weer gerecycled worden. Bovendien verandert de smaak van de wijn niet door de verpakking.

In Italië, Spanje en Japan waren dergelijke verpakkingen al eerder op de markt

Lees het hele verhaal bij het AD

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK